Нишки сајам књига

Награђени посетиоци Сајма књига у Нишу

Сајам књига у Нишу који је трајао од 26. новембра до 4. децембра посетило је 12.600 људи. Сви они учествовали су у наградној игри организатора манифестације за посетиоце.
Нишки културни центар, организатор 57. Сајма књига, по традицији, наградио је љубитеље писане речи који су ове године посетили манифестацију. Јавно извлачење добитника обављено је у емисији „Belle amie поподне“ на телевизији Belle amie 7. децембра.
Прву награду коју чине сабрана дела Бранка Миљковића, у издању НКЦ, добила је Татјана Јевтић Кадир, док су комплете књига, исте издавачке куће, добили Милица Манић и Марко Иванковић. Комплете књига чине нека капитална дела, издања из области стрипа, филмске литературе, белетристике…
Добитници своје награде могу преузети у књижари НКЦ „Бранко Миљковић“, на Булевару Зорана Ђинђића (преко пута градске болнице). Радно време књижаре је од 8-20 часова.
„Сајам сасвим сигурно има будућност, што показује и број посетилаца који је за нијансу био већи од последње одржаног пре пандемије. Посебно радује то што је ове године било никад више деце. Скоро све школе са подручја Ниша су искористиле прилику да организовано доведу своје ђаке, било је и предшколаца, који се нису само прошетали кроз сајамски простор, већ је свако од њих набавио неко штампано издање које га занима. Издавачи су, такође, са Сајма отишли задовољни интересовањем за писану реч, те стога, ни ми као организатори не треба да будемо незадовољни постигнутим резултатима“, казао је Срђан Савић директор НКЦ.