Књижевна награда „Стеван Сремац“

Књижевна награда „Стеван Сремац“, за најбољу књигу прозе објављену на српском језику током претходне године, прераста у једну од најугледнијих српских књижевних награда, а у 2018. години биће додељена по 15. пут. Књиге прозе пристижу на адресу Нишког културног центра на основу објављеног конкурса, а о добитнику награде одлучује трочлани жири, састављен од угледних домаћих писаца и књижевних критичара.

Награда „Стеван Сремац“ је званично признање града Ниша које се свечано уручује у Холу Градске куће, а техничка реализација тог догађаја поверена је Нишком културном центру.

ДАНИ СТЕВАНА СРЕМЦА су дводневна манифестација која се организује средином новембра у част књижевника чије дело и данас успоставља комуникацију са најширим кругом читалаца, инспиришући савременике не само у домену књижевности већ и у другим уметностима и областима стваралаштва. ДАНИ СТЕВАНА СРЕМЦА садрже разноврсне догађаје које грађани Ниша и околине радо посећују (књижевне вечери, изложбе, музички наступи), а међу тим дешавањима централно место припада самом чину свечане доделе Награде „Стеван Сремац“ за најбољу прозну књигу објављену на српском језику током претходне године.