Најаве догађаја, Нишки сајам књига

58. НИШКИ САЈАМ КЊИГА

У организацији Нишког културног центра, у Нишу ће се, од 11. до 18. децембра 2023. године, одржати 58. НИШКИ САЈАМ КЊИГА, на којем ће учествовати нешто мање од 60 најреномиранијих домаћих издавача.

Свечано отварање Сајма књига ће бити у понедељак11. децембра 2023. године у 18 часова, у Хали “Чаир”. Сајам ће отворити наша истакнута књижевница Љиљана ХабјановићЂуровић.

Организатор, Нишки културни центар, потрудио се да доведе наше највеће и најзначајније издавачке и књижарске куће, са издањима из области лепе књижевности, уметности, свих научних и техничких области… И ове године биће присутни штандови са речницима и уџбеницима страних језика, издањима за децу и антикварним књигама, научно-популарним и енциклопедијским издањима…

За куповину књига сви издавачи су омогућили значајне сајамске попусте.

Сајам књига ће пратити и бројне промоције, књижевни сусрети и разговори, потписивање књига наших угледних писаца на штандовима својих издавачких кућа и други пратећи програми.

Посебну пажњу усмерићемо на децу и младе и подстицање њиховог интересовања за књигу. На сајму ћемо имати посебан „дечији дан“, који ће садржати целодневне књижевне програме за младе и најмлађе читаоце и љубитеље књиге, књижевне сусрете са познатим дечијим писцима током целог тог дана, нове садржаје сајма, ниже цене карата и друге активности.

Дечији дан на Нишком сајму књига је у среду, 13. децембра, а као посебне госте тог дана позвали смо угледне и читане писце за децу. Поред књижевних сусрета са децом, током целог Дечијег дана смо планирали низ других занимљивих програма и промоција издавача и књига за децу.

Сајамске награде, ПРЕСАД МУДРОСТИ, ИНИЦИЈАЛ И ОТИСАК, издавачким кућама ће бити додељене у петак, 15. децембра, у 12 сати.

И ове године ће бити додељене и награде у књигама за посетиоце. Напишите своје име и број телефона на полеђини улазнице и убаците је у кутију на излазу. Извлачење награда ће бити на Белами телевизији, у поподневној емисији, пар дана  по затварању сајма.

Цена улазнице је 150 (појединачне) и 100 динара за групне посете.

 

Очекујући вас на 58. Нишком сајму књига, срдачно вас поздрављамо!