Најаве догађаја

LIBERCUATRO TANGO ENSEMBLE

Концерт Libercuatro tango ансамбла у организацији Нишког културног центра одржаће се у суботу, 9. децембра у Великој Сали Нишког културног центра од 19 сати.

Улазнице за овај концерт продају се по цени од 500 динара у Књижари НКЦ-а и Индиго књижари.

Програм “Неки нови танго” Libercuatro tango ансамбла је базиран на савременим танго композицијама реномираних композитора као што су Јулиан Пералта и Елби Олалла, али и популарним нумерама из филмова Kарлоса Сауре и Роберта Гавалдона које је ансамбл премијерно извео у танго аранжманима. Наравно, дела Астора Пиацоле су неизоставна у пројектима овог ансамбла.

Мисија ансамбла Libercuatro tango је да ширем аудиторијуму представи танго културу која је 2009. године уврштена на UNESCO-ву листу културног наслеђа. На редовном репертоару ансамбла налазе се композиције традиционалног танга,  композиције танго нуева Астора Пиацоле, као и савремене танго композиције домаћих и аргентинских композитора. Ансамбл одржава редовну концертну активност у Србији и региону, а карактерише га висок извођачки ниво, специфична интерпретација, као и изузетна енергичност.

Ансамбл је наступао на многим фестивалима у земљи и иностранству.

Libercuatro tango редовно сарађује са културним институцијама као што су Центар за музику Задужбине Илије М. Коларца, Центар београдских фестивала – Цебеф,  Удружење музичких уметника Србије, Музичка омладина Београда итд. Ансамбл такође редовно сарађује са музичком редакцијом РТС. Снимао је и за многобројне локалне телевизијске станице. Чланови ансамбла Libercuatro су чланови Удружења музичких уметника Србије (УМУС) и World Music асоцијације Србије.

Libercuatro tango ансамбл чине: Ксенија Ристић (клавир, аутор аранжмана), Александар Мишовић (вокал), Мартина Димић Радовановић (виолина)  Бранко Џиновић (бандонеон) и Бобан Стошић (контрабас). Чланови ансамбла су професионални музичари, са богатим међународним искуством. Чланови су Симфонијског оркестра РТС, Београдске филхармоније..