Uncategorized, Конкурси

Конкурс за Награду Града Ниша за књижевност за децу и младе

Током 2024. године биће додељена по осми пут Награда Града Ниша за књижевност за децу и младе под именом „Малени цвет“, која се додељује за најбољу књигу прозе или поезије за децу и младе, објављену на српском језику у 2023. години.
Награду је установио и додељује је Град Ниш а организатор је Нишки културни центар. Награда која се додељује аутору књиге састоји се од повеље и новчаног износа. Жири ради у саставу: Проф др Данијела Костадиновић (Ниш), професор књижевности за децу, Срђан В. Тешин (Кикинда), прозни и дечији писац, и Др Милица Алексић (Лесковац), професор књижевности за децу.

У конкуренцију за награду улазе сва прва издања књига прозе или поезије за децу и младе, објављених на српском језику током 2023. године. Неће се узимати у обзир поновљена издања, издања објављена ранијих година, избори, антологије и слично.

Име добитника награде ће бити саопштено до почетка априла 2024. године, а свечано уручење награде ће се одржати априла или маја 2024. године.

Молимо издаваче или ауторе да нам најкасније до 31. децембра 2023. године, пошаљу 4 (четири) примерка објављених књига које испуњавају наведене услове. Књиге се не враћају.

Књиге слати на адресу: НКЦ, Станоја Бунушевца бб, Ниш 18000 (награда за децу и младе).

Информације на телефон (018) 595-055 / 595-740 или путем мејла niskikulturnicentar@gmail.com