Најаве догађаја

Представљање стрипа ЗАГОНЕТАЧ: ГОДИНА ПРВА

Нишки културни центар вас позива на промоцију стрипа

ЗАГОНЕТАЧ: ГОДИНА ПРВА

у издању ИК Чаробна књига.

Понедељак, 25. децембар у 18 сати, Мала сала НКЦ-а.

“Један од најишчекиванијих наслова ове године, цртачки деби Зрењанинца Стевана Субића у Америци, али и први стрип који пише чувени глумац Пол Дејно који је и у екранизацији Мета Ривса из 2022. глумио насловног зликовца овог стрипа.

Дејно је желео да лику којег је тумачио подари дубину и објасни његове мотиве свету, а пошто је учествовао у писању сценарија за филм у деловима који се тичу његове улоге, узео је перо у руке и написао стрип којим би све то појаснио. За цртача је изабран Субић међу више десетина других аутора који су били заинтересовани за пројекат, а остало је историја. Несвакидашње за амерички мејнстрим, Субић је радио и колор, а посао је одрадио импресивно у сваком погледу.

Стрип је био инстант хит кад се појавио прошле године (прва свеска је изашла у октобру 2022), и тираж је брзо распродат. И свака следећа свеска је успела да изненади публику, па све до чувене пете свеске која је у потпуности рађена као скуп Загонетачевих дневника.

Издање се ради у великом формату, обогаћено додатним садржајем (интервју са Субићем) и ексклузивним скицама које се не налазе (и неће се налазити) у осталим издањима у свету.” – истакли су издавачи.

Учествују:

Стеван Субић, цртач и колориста овог стрипа

Никола Драгомировић, извршни уредник Српског издања.

Модератор, Драгосава Младеновић, уредник Трибинског програма НКЦ-а.