Најаве догађаја

Представа ПУТ ВЕЛИКАНА

У години обележавања 160. годишњице рођења истакнутог књижевника Бранислава Нушића, у Великој сали Нишког културног центра биће изведена представа

ПУТ ВЕЛИКАНА

у понедељак, 13. маја 2024. године,

у 20.30 сати.

Улаз је бесплатан.

Текст  – Бошко Пулетић

Драматизација и режија – Весна Станковић

Улоге:

Бранислав Нушић – Бошко Пулетић

Миливоје Живановић – Лепомир Ивковић

Јаворка Милосављевић- Тијана Вишковић

Жанка Стокић – Весна Станковић

Љубинка Бобић – Соња Кнежевић

Костимограф – Ивана Ристић

Сценограф – Драган Совиљ

Музика Властимира Павловића Царевца

„Пут великана“ је прича о великанима позоришне уметности с  почетка двадесетог века. Дан уочи Нушићеве смрти, обилазе га пријатељи, колеге, глумци које је волео и који су њега дубоко поштовали и волели.  Миливоје Живановић, Жанка Стокић, млада глумица Јаворка, у вечитом камчењу нове улоге, касније се појављује и Љубинка Бобић, све како би разонодили и орасположили вољеног Нушића, пуни досетки, песме и анегдота приказујући овом приликом једно прошло време, када је позориште у Србији значило много.

Духовита, забавна, али и сетна прича о једном времену, пуном носталгије, зачињенa урнебесним причама о ондашњем начину живота, али такође и драматичним судбинама ових великана српске уметности. У тексту су коришћени биографски подаци ликова из представе, анегдоте и истинити догађаји.

Представа је настала у копродукцији Центра за културу у Пожаревцу и Удружења уметника АРТИСТА, уз подршку Града Пожаревца.