Нишки културни центар - ИЗЛОЖБА СТУДЕНАТА ДЕПАРТМАНА ЗА ПРИМЕЊЕНЕ УМЕТНОСТИ ФАКУЛТЕТА УМЕТНОСТИ У НИШУ

Позивамо вас на отварање изложбе студената Департмана за примењене уметности Факултета уметности у Нишу, у петак  19. априла 2019. у Галерији Нишког културног центра, са почетком у 19 часова.

Вишегодишња сарадња Департмана за примењене уметности Факултета уметности у Нишу и Галерије Нишког културног центра превасходно даје увид у отвореност и флексибилност приказивања програма, чији је циљ да оплемени публику визуелним садржајем из области дизајна и на њу остави траг.

Улога протагониста ове излозбе из тог разлога је иста сваке године и управо се односи на едукацију публике о занимљивим, неконвенционалним, другачијим дизајнерским решењима, која су настала из критичког мишљења комбинације технологије штампе и средстава дизајна,  како би што ефектније интерпретирале оне вредности  које задовољавају потребе тржишта.

Студенти Факултета уметности , представљају само део свог умећа, кроз графичко обликовање амбалаже и простора, како би дистинктивне форме учинили разумљивијим и комуникативнијим. Након првог утиска, који је у неку руку динамичан и експресиван, није тешко препознати врло доследну школску систематичност у раду и имплементацију стечених знања.

Препознавање чињенице да је садржај који стварамо другачији у сваком смислу, да садржи важну компоненту друштвене критике, да је инклузиван и прогресиван, да је наклоњен размени знања и експерименту, да је интерактиван, да негује културу различитости са идејом како променити друштво на боље, наводи на мисао да ову дизајнерску сцену у повоју треба одржавати и пружити јој што више могућности да се развија. (доц. мр Сања Девић)

ДОБРО ДОШЛИ!

 

Остави коментар

Сигурносни код Освежи

Локација

Нишки Културни Центар

Станоја Бунушевца бб
Ниш 18000
Србија

Контакт

Телефон: +381 18 595 740

Факс: +381 18 595 741

Eмаил: info@nkc.rs

Уредници

Дејан Дабић
Љиљана Милановић
Милена Мишић
Весна Братић
Горан Станковић
Драгосава Младеновић
Никола Миловановић
Маја Николић

Следећа манифестација

Продукцијска кућа

logo001

Дизајн Saint Art Designs | Website Development

Галерија НКЦ

Проба Опис