Нишки културни центар - О нама

Нишки културни центар је градска установа културе која на годишњем нивоу организује више од две стотине концепцијски различитих програма, фокусирајући се на најразличитије актуелности из књижевног, музичког, филмског и видео, ликовног, позоришног, образовног и научно-популарног, односно друштвеног живота града, региона, земље и света. Има развијену и разноврсну издавачку продукцију, а реализује и бројне програме из области културног аматеризма. Реч је, такође, о установи која организује и реализује готово све значајније нишке културне манифестације, као и велики број других комплексних програма из области културе и уметности.

Сваке године Нишки културни центар овдашњој јавности представља неке од најважнијих домаћих делатника у области културе и доводи у Ниш бар неколико светски познатих и признатих уметника и научника. Програмске активности редакција Основних и Посебних се организују на различитим местима у граду (факултети, школе, градске општине, градски платои и тргови, сале других градских установа културе), а не само у просторијама Установе. Намера је да НКЦ своје програме на што активнији начин приближи што већем броју наших суграђана, а нарочито младима.

Такође, амбициозни су и планови у области издаваштва, јер је задатак Нишког културног центра да постане истински репрезентативна градска издавачка кућа. Акценат у издаваштву је на оним издањима по којима је Нишки културни центар протеклих година препознатљив, не само у домаћим, већ и у регионалним оквирима. Пре свега, реч је о репрезентативним часописима као што су Градина, Филаж и Унус Мундус. Такође, велики број осмишљених библиотека објављује књиге нишких, српских и иностраних аутора из најразличитијих области културе и уметности.

            Нишки културни центар сваке године огромну енергију улаже у организовање јавних градских манифестација, као и у све друге сложеније програмске активности које имају карактер манифестација и фестивала, а третирају се као посебни пројекти Установе Нишки културни центар. НКЦ се посебно ангажује на што активнијој медијској и свакој другој презентацији свих манифестација, не само у домаћим, него и у регионалним оквирима, јер је реч о догађајима који су својеврсни брендови Ниша, Нишавског округа, југоисточне Србије, па и целе државе.

Установа Нишки културни центар

Станоја Бунушевца бб
18000 Ниш
Србија

Телефон: +381 18 595 740
Факс: +381 18 595 741
Email:

Галерија НКЦ

Бул. Др Зорана Ђинђића 37
18000 Ниш
Србија

Телефон: +381 18 538256

Књижара "Бранко Миљковић"

Бул. Др Зорана Ђинђића 37
18000 Ниш
Србија

Телефон: +381 18 538 255

Легат Бранке Ђорђевић

Наде Томић 13
18000 Ниш
Србија

Дизајн Saint Art Designs | Website Development

организација сајтова НКЦ-а : НГТим logo001
реализација сајта 2022. - 2023. - кинематографска и видео производња  Хаџи
реализација сајта 2023. - 2024. 
Галерија НКЦ

Проба Опис