Нишки сајам књига

Нишки сајам књига и графике је манифестација посвећена књизи, читаоцима, издавачима и штампаријама, као и другим актерима књижевног и културног живота Ниша и Србије. Организатор сајма, Нишки културни центар сваге године доводи наше највеће и најзначајније издавачке и књижарске куће, са издањима из области лепе књижевности, уметности, архитектуре, грађевинарства, машинства, електронике, информатичких технологија, медицине, фармације, ветерине, екологије, економије, менаџмента, социологије, филозофије, комуникологије, маркетинга, односа с јавношћу, историје, музикологије, културологије, етнологије, естетике, психологије… Сваке године су присутни и штандови са речницима и уџбеницима страних језика, и, наравно, најновија издања домаће и стране белетристике.

Сајам књига прате и бројне промоције, књижевни сусрети и разговори, потписивање књига од стране наших угледних писаца и други пратећи програми. После Београдског сајма књига, Нишки сајам књига је највећа манифестације ове врсте у Србији. Године 2014. Нишки сајам књига и графике је прославио 50. година постојања.

58. НИШКИ САЈАМ КЊИГА

У организацији Нишког културног центра, у Нишу ће се, од 11. до 18. децембра 2023. године, одржати 58. НИШКИ САЈАМ КЊИГА, на којем ће учествовати...