Нишки културни центар - КОНЦЕРТ Trio Tranquillo

Уторак, 7. март 2022.

Нишки симфонијски оркестар

20 сати

СТАНИСЛАВА АЛАЂОЗОВСКИ је своје прве музичке кораке стекла у класи проф. Драгана Стефановића. Школовање наставила у Школи за музичке таленте у Ћуприји, у класи проф. Владислава Савковића и проф. Ђорђа Зазровића. Затим, проф. Јасне Максимовић, проф. Љубомира Михаиловића и проф. Владимира Коха. Добитник је стипендије града Ниша (1991/2002) и Норвешке стипендије.

Магистрирала је на ФУ у Нишу у класи проф. Ангела Станкова.

Наступала као солиста на бројним концертима реситалног карактера у земљи и иностранству. Диригенти са којима је сарађивала су: Станимир Реџић, Милена Ињац, Сузана Костић, Зоран Станисављевић, Александар Саша Спасић, Шериф Дамаџић, Мирослав Иванковић, Саша Николовски Ђумар, Ђулио Молес, Ле фи фи, Весна Шоуц, Дејан Савић, Србољуб Динић, Емануел Лук де Баром, Свилен Симеонов... Као члан и солиста камерног оркестра Аморосо наступала је у Порто Хелију, Нишу, Лесковцу, Бањалуци, Тузли, Сарајеву, Бјељини...

Концерт мајстор је Нишког симфонијског оркестра од 2006. године. У периоду од 2007. до септембра 2012. године припремала је симфонијски оркестар за премијерне концерте.

Организатор је концерата за децу са посебним потребама и друштво оболелих од церебралне парализе.

Од 2014. године, придружује се Балканском камерном оркестру на турнеји по Јапану: Токио ‒ Киои сала, Нагано ‒ Shimosuwa Sogo Bunka сала, Каназава (Ишикава) ‒ Онгакудо сала, Нагоја (Аичи) Артс сала. Исте године наступа у Сарајеву у сали Националног театра, 2015. у Београду у сали Коларчеве задужбине и Женеви 2016. године, у Викторија сали и сали Уједињених нација, 2017. године концерт у Бечу у Моцарт сали. Потом септембра 2018. године наставља сарадњу са БЦО турнејом у Јапану: Токио, Нагано, Суwа и Јокохама. На позив маестре Милене Ињац, Станислава је као ментор гудачима, учествовала у припреми и извођењу Гала концерта Факултета уметности у Нишу.

 

ЂОРЂИ АЛАЂОЗОВСКИ рођен је у Берову, Македонија.

Средњу школу и факултет завршио у Скопљу у класи професора Предрага Трајковског са највишом оценом. У току школовања сарађивао је и са професором Гораном Зафировићем у чијој класи је завршио средњу школу.

Постдипломске студије уписао је 2005. године код професора Мирка Исаеског на Факултету музичке уметносити у Скопљу где је и завршио и стекао звање магистар фагота. За време школовања освојио је многобројне награде и признања. Одржао је велики број солистичких концерата у земљи и иностранству.

Од 2004. године ради у Нишком симфонијском оркестру на месту првог фагота. Веома запажене резултате остварио је на републичким и међународним такмичењима као

професор фагота Музичке школе у Нишу, у којој ради од 2005. године. Наступа и као стални члан дувачког квинтета Нишки солисти од њиховог оснивања (2008). Један је од оснивача и чланова клавирског трија Tranquillo.

У својој богатој каријери наступао је и сарађивао са великим бројем камерних састава, оркестара и диригената: Сарајевска филхармонија, Македонска филхармонија, Црногорски симфонијски оркестар, Симфонијета Софија, камерни оркестар Аморосо, Камерни оркестар и квинтет Скопски солисти...

Солистичке наступе имао је са Нишким симфонијским оркестром, Симфонијетом Софија...

На позив љубљанског фаготисте, солисте и педагога Зорана Митева, наступао је заједно са још 27 фаготиста из целе југоисточне Европе на престижном фестивалу класичне музике Фестивал Љубљана. Остали фестивали на којима је наступао су: Нимус, Скопско лето, Дани македонске музике, Златна лира, Ледамус...

Од турнеја које је остварио издваја се наступ у Барселони и Волосу са Нишким симфонијским оркестром, као и турнеја по Италији са Симфонијетом Софије.

БОЈАН МЛАДЕНОВИЋ (1983) je дипломираo 2007, a специјализирао 2013. године на Одсеку за клавир ФМУ у Београду, у класи проф. мр Лидије Станковић. Докторанд је на ФМУ у Београду, на одсеку за Камерну музику, у класи проф. др Дејана Суботића. Стручно се усавршавао на курсевима А. Валдме (Естонија), К. Гекића (Хрватска) и Ј. Кота (Украјина).

Његова интензивна уметничка делатност првенствено се огледа у веома честим јавним наступима у земљи и иностранству, најпре у виду бројних реситала камерне музике, затим солистичких наступа и концерата на којима учествује као корепетитор или члан оркестра. Солистички наступ имао је са Нишким симфонијским оркестром и оркестром Империо. Наступао је у оквиру ансамбала D-Art, Solisti di Sud, Нишки солисти, Нишки виртуози, Београдски Соул секстет, дуо Диптих, трио Constantinus, трио Анима, и са многим врсним инструменталистима и соло певачима. Члан је ревијског оркестра Импресија из Ниша. Осим бројних концерата у престижним концертним дворанама у земљи (Велика сала и Галерија Коларчеве задужбине, Галерија САНУ, Галерија АртГет, Сала скупштине града Београда, Сала Прве крагујевачке гимназије, Сала Нишког симфонијског оркестра, КИП ФУ Ниш...), наступао је и у Италији, Словенији, Аустрији, Грчкој, БиХ, Македонији и Бугарској.

Учествовао је на музичким фестивалима у земљи: ОКТОХ, НИМУС, CONSTANTINUS, ЛЕДАМУС, БУНТ, ArtLink фестивал младих талената, Мај месец музике, и иностранству: Akordeon Art (БиХ), Сарајевска зима (БиХ), Spectrum (Словенија), а свирао је и на концертима у оквиру пројекта Национална концертна сезона и на више концерата у оквиру Концертне сезоне ФУ Ниш.

Бојан Младеновић остварио је трајне снимке за Радио Београд и ФМУ Београд изводећи камерна дела Владимира Тошића за флауту и клавир и за два клавира у осам руку и за Факултет уметности у Нишу учествујући као извођач и аутор на четири промотивна CD-а овог факултета. Са виолончелистом Александром Јаковљевићем (камерни дуо Диптих) снимио је CD под називом Прелудијум за једно мајско осећање који је ФУ Ниш издао 2016. године. Такође са флаутисткињом Анђелом Братић снимио је CD под називом Fantasy, који је ФУ Ниш издао 2015. године.

Поред извођачке делатности, бави се компоновањем и аранжирањем. Његове уметничке композиције више пута су извођене и у иностранству (САД, Италија, Енглеска, Француска, Чешка, Мађарска, Словенија, БиХ), а његове аранжмане, поред Београдског соул секстета, изводе и велики оркестри као што су Регионална дечја филхармонија (дириговао маестро Љубиша Јовановић) и Импресија из Ниша (дириговали маестри Војкан Борисављевић, Јован Адамов и Владимир Везенковић). За CD гитаристе Немање Богуновића под називом Bogunovic plays Bogunovic (2019), са ауторским композицијама овог гитаристе, Бојан Младеновић је писао комплетну оркестрацију за гитару и гудачки квинтет. Његове аранжмане такође изводи и дуо Бојана и Никола Пековић, а један од њих нашао се и на њиховом CD-у Небеско је увек и довека који су издали за ПГП РТС.

Од октобра 2007. ради на Факултету уметности у Нишу, а тренутно је у звању клавирског сарадника на Катедри за гудачке инструменте.

 

Trio Tranquillo

Програм

Л. Ван Бетовен               Трио бр. 1, оп. 11

                                          Allegro con brio

                                          Adagio

                                          Allegretto (Tema con Variazioni)

 

М. Глинка                          Патетични Трио /Trio Pathetique

                                           Allegro moderato

                                           Scherzo

                                           Largo

                                           Allegro con spirito

Д. Шостакович               Трио бр. 1

                                           Andante

 

Улазнице за концерт се могу купити сат времена пре почетка концерта, на улазу у салу НСО, по цени од 300 динара.
Обавезна је правилна употреба маске за време боравка у сали.

ДОБРО ДОШЛИ!

Остави коментар

Сигурносни код Освежи

Установа Нишки културни центар

Станоја Бунушевца бб
18000 Ниш
Србија

Телефон: +381 18 595 740
Факс: +381 18 595 741
Email:

Галерија НКЦ

Бул. Др Зорана Ђинђића 37
18000 Ниш
Србија

Телефон: +381 18 538256

Књижара "Бранко Миљковић"

Бул. Др Зорана Ђинђића 37
18000 Ниш
Србија

Телефон: +381 18 538 255

Легат Бранке Ђорђевић

Наде Томић 13
18000 Ниш
Србија

Дизајн Saint Art Designs | Website Development

организација сајтова НКЦ-а : НГТим logo001
реализација сајта 2022. - 2023. - кинематографска и видео производња  Хаџи
реализација сајта 2023. - 2024. 
Галерија НКЦ

Проба Опис