Нишки културни центар - Виртуозни виолински концерт

уторак 25. мај 2021.

Сала Нишког симфонијског оркестра

19 сати

Улазнице се продају на улазу у салу непосредно пре концерта, по цени од 200 динара.

Биће испоштоване све епидемиолошке мере.

Ношење маске у затвореном простору је обавезно.

На програму ће бити дела Вијењавског, Крајслера,Чајковског, Паганинија и Амбросија.

 

Сања Јовић Ђорђевић рођена је у Тетову, Македонија.  Ученик је Школе за музичке таленте у Ћуприји, после којих  основне и специјалистичке студије завршaва на ФМУ у Нишу у класи професора Ангела Станкова (Бугарска) под чијим је менторством наставила докторске студије.Усавршавала се на бројним мастер класима код еминетних пжпедагога и виолиниста.  Наступала је широм Србије и Европе (Бугарска, Грчка, Украјина, Македонија, ЦГ, Албанија, Шпанија, Португалија ...) као солиста, први солиста или концерт-мајстор.

 Има богату концертну и реситалску каријеру.  Сарађивала је са неколико пијаниста, најчешће са Бојаном Младеновићем и Срђаном Ђорђевићем.  С пијанистом Б.Младеновићем остварена је концертна турнеја „Концертна сезона“ пројекат под покровитељством Министарства културе Републике Србије, који је окупио најистакнутије српске извођаче.Са Срђаном Ђорђевићем наступа на ' Виолинском Маратону' са седиштем у Тирани  и под покровитељством Министарства културе Албаније.

 Као концертни солиста сарађивала је са диригентима Емануел ЛеДук Баром (Француска / Русија), Ангел Станков и Свилен Симеонов (Бугарска), Зоран Станисављевић, Сузана Костић (Србија) ... Издвајамо Сибелиусов Концерт за виолину и оркестар остварен у сарадњи са Нишким симфонијским оркестром  и маестром Зораном Станисављевићем  и Тартини/Крајслер Соната 'Ђавољи трилер' и неколико виртуозних комада са Маестром Симеоновим, који су забележени за трајни снимак продукције и архиве Нишког Симфонијског оркестра.

 Стручна критика о њој пише: „... Откривајући своју музичку природу као и неоспорно техничко умеће стављено у службу култивисане изражајности ... Интонативна сигурност, изражајна тонска звучност и сугестивност израза, промишљеност у обликовању музичке фразе, пажња за сваки детаљ класичне, романтичарске  , неокласичне ... "

 Активан је члан светске виолинске заједнице и сарађује са великим бројем истакнутих светских виолиниста.  У сарадњи са британско / италијанским виолинистом Сајмоном Скотом основала је неколико сајтова посвећених уметности виолине, чији су чланови бројни истакнути светски виолинисти, критичари, издавачи...

Повремено се бави и педагогијом, издвајамо мастерклас младим виолинистима ,студентима Житомирског колеџа"Иван Огњенко" у Украјини.

 Појављује се као члан жирија у два међународна виолинска такмичења- „Мааmoun Daou International ViolinCompetition“ са седиштем у Либији и „Dragos Lungu- I have my star - Violin Competition“ у Румунији.

 Вишеструки је добитник стипендије из Фонда за таленте и Стипендије града Нишa.  Стипендија Министарства образовања РС за најуспешније докторанте.Стипендија организатора за учешће на Летњој виолинској Академији у Семерингу, Аустрија.  Стипендија "Каиалех Виолин Академије" из Швајцарске за школовање код истакнутог професора Хабиба Кајалеха, Мењухиновог ученика, за "сценско извођаштво" резервисано за солисте.

 Запослена је у Нишком симфонијском оркестру на позицији заменика концерт- мајстора.Бивши је концерт-мајстор ревијског оркестра "Импресија".  Прва  виолина гудачког квартета Креативо, као и солиста и оснивач „Рок Концерто“ пројекта који је до сада изведен на Нишвил Џез Фестивалу и НИМУС- у.

 Свира на виолини немачког градитеља Ј.Кристиан Воигт- а, са краја 18.века, коју одржава лутиер Срђан Томић.

Срђан Ђорђевић рођен је у Загребу.  Средњу музичку школу завршио је у Нишу у класи проф.  Мирјане Николић.  Даље школовање наставља  на Факултету уметности у Нишу у класи проф.  Јованке Аранђеловић.  Магистрирао је на ФМУ у Скопљу у класи проф.  Тодора Светиева 2011. године.

 У својој досадашњој каријери остварио је низ запажених солистичких наступа широм земљe као и сарадњу са нишким симфонијским оркестром.  Од 2009. године члан је Триа Мултимедиа у саставу клавир, виолина, кларинет са којим остварује запажене наступе широм Србије и Украјине.  Стручно се усавршавао на семинарима код проф.  Биљане Горуновић и проф.  Јуриј Кота.  Више пута је давао мастеркласе у Украјини.

Запослен је у Музичкој школи ,, Владимир Ђорђевић ”у Алексинцу на позицији професора клавира и корепетитора за гудаче и дуваче и ради као концерт мајстор-балетски педагогу Руском балетском студију" Академија ".

ДОБРО ДОШЛИ!

Остави коментар

Сигурносни код Освежи

Установа Нишки културни центар

Станоја Бунушевца бб
18000 Ниш
Србија

Телефон: +381 18 595 740
Факс: +381 18 595 741
Email:

Галерија НКЦ

Бул. Др Зорана Ђинђића 37
18000 Ниш
Србија

Телефон: +381 18 538256

Књижара "Бранко Миљковић"

Бул. Др Зорана Ђинђића 37
18000 Ниш
Србија

Телефон: +381 18 538 255

Легат Бранке Ђорђевић

Наде Томић 13
18000 Ниш
Србија

Дизајн Saint Art Designs | Website Development

организација сајтова НКЦ-а : НГТим logo001
реализација сајта 2022. - 2023. - кинематографска и видео производња  Хаџи
реализација сајта 2023. - 2024. 
Галерија НКЦ

Проба Опис