Нишки културни центар - Концерт за виолину и клавир

уторак, 23. април 2019. године

Сала Нишког културног центра,

од 20 сати.

Ивана Јовић – виолина

Бојан Младеновић – клавир

  

Ивана Јовић је рођена 1979. у Нишу. Нижу и средњу музичку школу завршила је у Нишу, у класи професора Зорице Илић. Дипломирала је на Факултету музичких уметности у Београду. Постигла је изузетно запажене резултате учествујући у раду Интерпретативног студија виолине професора Дејана Михајловића, од 1996. године. Похађала је курсеве Anne Lindal и Joacima Svenhedena (Шведска). Током школовања учесник је многих такмичења.

Бројне успешне концерте, одржала је као солиста и као члан камерних ансамбала на простору бивше Југославије (Србија,Словенија,Хрватска...) Наступала је у Етнографском музеју у Београду, Руском дому,  галерији Академије наука и уметности, павиљону Цвијета Зузорић, галерија Србија у Нишу и Нишком симфонијском оркестру.

Више пута наступала је као солиста са Нишким симфонијском оркестром. Била је стални члан београдског камерног оркестра Pro Classica, Београдске Опере и оркестра Радио Телевизије Београд.

Била је стални члан оркестра Concentus Rivensis у Швајцарској до 2015 године као и стални члан квартета Балкањи у Цириху.

Запослена је као професор виолине у Музичкој школи у Нишу.

Бојан Младеновић (1983) дипломирао је 2007, а специјализирао 2013.године на Одсеку за клавир ФМУ у Београду, у класи проф. Лидије Станковић. Стручно се усавршавао на курсевима А. Валдме (Естонија), К. Гекића (Хрватска) и Ј. Кота (Украјина). Уписао је докторске студије,2009 године, на ФУ у Нишу.

Остварио је трајне снимке за РТС, ФМУ Београд и ФУ Ниш.

Освојио је бројне награде на такмичењима у земљи и иностранству. Од  2007.  године ради на Факултету уметности у Нишу Тренутно је у звању вишег уметничког сарадника на Катедри за гудачке инструменте.

Његова интензивна уметничка делатност огледа се у веома честим јавним наступима. Наступао је са  Нишким симфонијским оркестром  и оркестром  Империо  као солиста, камерним оркестром Constantinus, тријом Constantinus, тријом Анима, тријом Нишки виртуози, али и са многим Солистима и младим талентима.

Осим бројних концерата у престижним концертним дворанама у земљи, концертирао је и у Италији, Словенији, Босни и Херцеговини и Македонији. Учествовао је на музичким фестивалима НИМУС, NishvilleSpectrum (Словенија), ArtLinkfestival младих таленатаСарајевска зима (БиХ). Наступио је на пет концерата у оквиру пројекта Национална концертна сезона као и на више концерата у оквиру Концертне сезоне ФУ Нишу.

ПРОГРАМ

В.А.Моцарт

Соната бр.25 за виолину и клавир Ге-дур

  Allegro con spirito

  Allegro

В.А. Моцарт

Соната K 380 за виолину и клавир Ес-дуру

  Allegro

  Andante con moto

  Rondo

 

ПАУЗА

А. Дворжак 

Сонатина опус 100 за виолину и клавир

  Allegro risoluto

  Larghetto

  Scherzo

  Finale  

Карте се могу купити у Нишком културном центру, по цени од 300 динара, са попустом за ђаке, студенте и пензионере по цени од 200 динара.

Остави коментар

Сигурносни код Освежи

Установа Нишки културни центар

Станоја Бунушевца бб
18000 Ниш
Србија

Телефон: +381 18 595 740
Факс: +381 18 595 741
Email:

Галерија НКЦ

Бул. Др Зорана Ђинђића 37
18000 Ниш
Србија

Телефон: +381 18 538256

Књижара "Бранко Миљковић"

Бул. Др Зорана Ђинђића 37
18000 Ниш
Србија

Телефон: +381 18 538 255

Легат Бранке Ђорђевић

Наде Томић 13
18000 Ниш
Србија

Дизајн Saint Art Designs | Website Development

организација сајтова НКЦ-а : НГТим logo001
реализација сајта 2022. - 2023. - кинематографска и видео производња  Хаџи
реализација сајта 2023. - 2024. 
Галерија НКЦ

Проба Опис