Нишки културни центар - Канда Коџа и Небојша

Канда Коџа и Небојша су један од кључних састава са рок сцене из деведесетих година, група јединствене поетске визије, чији рад остаје упамћен као један од врхунаца позне фазе развоја нашег рокенрола. Почели су 1990. као састав пријатеља и, готово три деценије касније и после осам објављених албума, суптилно, ангажовано и страсно, ККН су се уписали у колективну свест као неочекивани гласноговорници своје генерације.

Након пет година од изласка Воље за ноћ, београдски састав Канда, Коџа и Небојша 15. фебруара коначно је објавио албум под називом Ускоро.
И пре изласка, ово издање је већ освојило публику до сада објављеним сингловима: „Прекиди поново”, „Јамајка”, „Мисли добро”, „Летњи дан”. Песма „Тако волим да живим” унела је потпуну пометњу пред крај прошле године. Изабрана за Масцом хит године, снажно и неумољиво, група Канда, Коџа и Небојша овом песмом потписује још један манифест оштрим рифовима и бритком панкерском лириком.
„Нема предаје, нема продаје, занос, варљиви осећај да се за све што нам се дешава и ми нешто питамо, тако волим да живим јер стварно баш волим да живим у смислу да се дешавају лоше ствари, а ипак волим да живим.” (Оливер Нектаријевић за Блиц)
Албум Ускоро дефинитивно представља ККН у најбољој и најзрелијој ауторској и свирачкој фази. То су доказали недавним концертима у Смедереву, Крагујевцу, Новом Саду а све је кулминирало традиционалним првојануарским концертом у клубу СубБеерни Центар у Београду. Групу Канда, Коџа и Небојша чине: Оливер Нектаријевић, Ненад Пејовић, Јанко Мостарлић, Владан Рајовић и Бошко Станојевић.
„Албум јесте студијски, али је највећи део снимљеног забележен тако што смо свирали заједно у студију као да смо на концерту. Наредни видео-сингл објављујемо током марта за песму „Лако полако” а до лета ће изаћи још један видео-спот.” (Ненад Пејовић, гитариста)

ККН је поново одушевио. Иако неуморно доследни, момци су се поново отиснули у поход иновација и трагања, а резултат тог похода, назван Ускоро, у најмању руку је изузетан. Све је на свом месту, баш тако, како је забележено. (Из рецензије www.прис.рс)
Као глас здравог разума у ненормалним околностима и мелем на тешку рану, нови албум је ту да нас увери да ће све бити у реду. (Из рецензије хардwиредмагазине.цом)

Канда Коџа и Небојша звучи веома моћно. Вероватно су само прве три песме довољне за такав суд. Гитаре се савршено капирају, прожимају и јако добро попуњавају звучни простор. Ритам секција уводи у песме, изводи из њих и представља чврсту основу на којој се гради звук бенда. На све то Оливер карактеристичним тоном преноси поруке које су углавном сличне. Размишљајте, осећајте и чините добро, волите се, радите оно што вас испуњава, имајте став и будите пуни наде јер ће ’Ускоро’ бити добро. (Из рецензије балканроцк.цом)

Прича о албуму ’Ускоро’ је прича о једном граду, ко зна ком, ко зна где. Тај град вас искушава својим лавиринтима сваки пут другачијим, мења се као стање вашег ума, клати окачен о нит ирационалног која са вашом душом поступа попут оног удица-струна-штап-чекрк механизма, извлачећи вас свако мало напоље, док се не загрцнете пред раскршћима постојања. („Данас”)

Установа Нишки културни центар

Станоја Бунушевца бб
18000 Ниш
Србија

Телефон: +381 18 595 740
Факс: +381 18 595 741
Email:

Галерија НКЦ

Бул. Др Зорана Ђинђића 37
18000 Ниш
Србија

Телефон: +381 18 538256

Књижара "Бранко Миљковић"

Бул. Др Зорана Ђинђића 37
18000 Ниш
Србија

Телефон: +381 18 538 255

Легат Бранке Ђорђевић

Наде Томић 13
18000 Ниш
Србија

Продукцијска кућа

logo001

Дизајн Saint Art Designs | Website Development

Галерија НКЦ

Проба Опис