Нишки културни центар - Нисомнија

Термин манифестације: почетак септембра

Музички фестивал Нисомнија замишљен је као манифестација састављена од хетерогених културних догађаја. Она ће, поред обавезног музичког програма, заснованог на познатим и афирмисаним али и мање познатим извођачима рок и других врста популарне музике, садржати још низ других програмских садржаја: изложбе, перформансе, промоције, књижевне вечери, филмске и видео пројекције итд.


28 - 29. јун 2019. 

Нишки културни центар, под покровитељством града Ниша, 28. и 29. јуна на Платоу нишке тврђаве са почетком од 22 сата, организује музички фестивал НИСОМНИА 2019.

Прве вечери, 28. јуна наступиће Канда Коџа и Небојша и Психомодо поп, а друге вечери, 29. јуна Last Thrill и Дел Арно Банд.

 

Карте за фестивал продају се на штанду у Обреновићевој улици и у канцеларијама Туристичке организације Ниша (Обреновићева, Вождова и Душанова улица), по цени од 500 динара по вечери.

Нишки културни центар се захваљује свим институцијама И медијским кућама које подржавају овај фестивал.

Дел Арно Банд је српска реге група из Београда. Основали су је браћа Владан и Јован Матић 2. јула 1986. године у Београду. Група је усмерена ка мелодијској „роотсˮ музици и први је ауторски реге бенд на просторима бивше СФРЈ. Први наступ у Београду група је имала 1987. у клубу Академија, док први успех бележи позивом на суботички фестивал Омладина 1988. Након Суботице бенд почиње припреме за снимање свог првог албума Играј док те не сруше који

Након 13 година паузе, најуспешнији реге бенд на Балкану објавио је нови албум Ако не знаш шта да радиш за издавачку кућу „Масцом Рецордс”.
Прве рецензије су нови албум Дел Арно Банда окарактерисале као издање који ће заголицати слушне центре слушалаца, разиграти им срца, али и стиховима о актуелним друштвеним темама покренути их да размисле о свему што нас окружује.

Након више од 30 година рада Дел Арно Банд и даље доноси албуме који певају

Канда Коџа и Небојша су један од кључних састава са рок сцене из деведесетих година, група јединствене поетске визије, чији рад остаје упамћен као један од врхунаца позне фазе развоја нашег рокенрола. Почели су 1990. као састав пријатеља и, готово три деценије касније и после осам објављених албума, суптилно, ангажовано и страсно, ККН су се уписали у колективну свест као неочекивани гласноговорници своје генерације.

Након пет година од

Психомодо поп је хрватска и југословенска панк-рок група, основана 1983. године у Загребу. Фронтмен групе је Давор Гобац.

Бенд је формиран од бивших чланова бенда Нерон, а стекао је славу 1988. године после издања њиховог дебитног албума Година змаја. Песма „Нема ње” је објављена као сингл са албума. Доживела је успех због музичког спота који је емитован на МТВ-ју. Ово је издвојило Психомодо поп као први бенд у Југославији чија је музика емитована

Београдски хард/рок/блуз бенд Last Thrill настао од бивших чланова бендова Good Eye Closed и Eyesburn. Објавио је најновији албум под називом Кад ће смак полусвета?.

Албум прекаљених и низ година присутних музичара на нашој сцени, садржи шест изузетно звучних песама: „Шта би било”, „Уздисај”, „Сасвим доста”, „Овај облак”, „Режим” и „Моја боја”. Песме са новог албума слушаоцима су доступне као фрее доwнлоад, а присутне су и на платформи бенда на

Установа Нишки културни центар

Станоја Бунушевца бб
18000 Ниш
Србија

Телефон: +381 18 595 740
Факс: +381 18 595 741
Email:

Галерија НКЦ

Бул. Др Зорана Ђинђића 37
18000 Ниш
Србија

Телефон: +381 18 538256

Књижара "Бранко Миљковић"

Бул. Др Зорана Ђинђића 37
18000 Ниш
Србија

Телефон: +381 18 538 255

Легат Бранке Ђорђевић

Наде Томић 13
18000 Ниш
Србија

Продукцијска кућа

logo001

Дизајн Saint Art Designs | Website Development

Галерија НКЦ

Проба Опис