Изложба графика Матије Рајковића и Ивана Ранђеловића

уторак 2. октобар 2018. године

Галерија Нишког културног центра

19 часова

Радови Матије Рајковића, настали комбинованом техником, нису само плод виђеног већ и пластичног осећања.Труд да се посматрани објекат или пејзаж сведе на назнаку је управо онај естетски напор да се нечем баналном да облик изузетног. 

Иван Ранђеловић истражује људе и простор у коме временом акумулирају, а потом и коегзистирају догађаји, сусрети и емоције.Афинитетом за формално просторну опцију гради наратив, који посматрача води у интимну причу о променама и формирању идентитета.

Матија Рајковић је рођен 1980. у Београду. Дипломирао је на сликарском одсеку Академије уметности у Новом Саду 2003. у класи професора Јована Ракиџића. Постдипломске студије завршио на истом одсеку Факултета ликовних уметности у Београду 2009. у класи професора Чедомира Васића. Члан је УЛУС–а од 2005. и УЛУК-Крушевац од 2011. (један је од оснивача). До сада је излагао 28 пута самостално и 115 пута групно. Учесник је и 35 ликовних колонија у земљи и иностранству. Добитник је неколико награда и признања за свој стваралачки рад. Предаје на Високој школи струковних студија за васпитаче у Крушевцу од 2010. Живи и ствара на релацији Крушевац – Београд.

Иван Ранђеловић је рођен 1980. у Лесковцу. Завршио је уметничку школу истуреног одељења из Ниша при Текстилној школи у Лесковцу 1999. године. На Академији уметности у Новом Саду дипломирао 2003. смер ликовна графика у класи професора Милана Станојева. Био је члан удружења Ле-арт Лесковац, излагао је по позиву са удружењем УЛУК – Крушевац. Излагао је до сада два пута самостално и око 60 пута групно, учесник је неколико ликовних колонија. Добитник је неколико награда и признања за свој стваралачки рад. Предаје у Школи за текстил и дизајн у Лесковцу. Живи и ствара у Лесковцу. 

Локација

Нишки Културни Центар

Станоја Бунушевца бб
Ниш 18000
Србија

Контакт

Телефон: +381 18 595 740

Факс: +381 18 595 741

Eмаил: info@nkc.rs

Уредници

Дејан Дабић
Љиљана Милановић
Милена Мишић
Весна Братић
Горан Станковић
Драгосава Младеновић
Никола Миловановић

Следећа манифестација

Продукцијска кућа

logo001

Дизајн Saint Art Designs | Website Development

Галерија НКЦ

Проба Опис